Nej nu får jag ett aggroutbrott!

... datorn vi fick tillbaka från datanörden var i ännu värre skick än när vi skickade dit den. Så nu har jag ringt till F-secure support för att få hjälp (det är något med F-secure som knölar), så nu har jag fått ett "datarecept" som jag hoppas kommer funka. Det känns lite läbbigt dock för man ska in i Windows inställningar via reboot. :O Hoppas jag inte krajar datorn ikväll... men om det inte funkar skulle de skicka en F-secure återförsäljare till mig (som tur har jag köpt programmet på nätet vilket gör att jag får fri support). Stället vi köpt datorn på har inte ens F-secure utan ville att vi skulle installera Norton... därför kunde de inte göra nåt... suck...

Som sagt, håll tummarna för mig och datorn ikväll nu!

Datorn hemma har fått spunk

... så vi skickar den till datadoktorn i dag (eller så snart vi får en tid). Därför kanske det tar lite tid innan nästa inlägg... :( Dumma dator...

Mitt första Photoshopalster...


28+0

Gravid i vecka 29

Nu börjar magen ta emot när man ska sätta på sig skorna och sockorna. Man känner hur det pressar upp mot revbenen och jag tror att jag kan känna huvudet ibland. :)

Hungern har tagit ett grepp om igen.

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Pappa/partner

Har du börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med.

Boandet innebär också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar eller renoverar. Städar i källaren. Målar om och tapetserar. Syr gardiner och vårdar kläder. Bygger ut och renoverar. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.


Överlevde jobbpartyt...


Elvis är som Elvis är/var mest...

Som vanligt ska det gå hårt till bankens fester. Gårdagens fest var absolut inget undantag. Redan vid 19-snåret började de första freakoutsen komma från bankdirrarna. De tål visst inte så mycket av det goda antar jag. En dirre satt och pip med en ballong när det skulle hållas tal (ni vet när man blåser upp en ballong och sedan låter luften pysa ut) och en annan började skrika hejvilt ut i salen. Vi var över 500 personer på festen så det var lite oordning efter ett tag kan jag lova.

Underhållningen var riktigt rolig trots allt. Först fick vi lyssna på en föreläsning av Mark Levengod (eller hur han nu stavar det). Sedan var det middag med underhållning från Wallmans. Det var en Elvis show och jag asgarvade hela tiden. Jag har en hatkärlek till Elvis. Han var så himla självgod att man bara mår illa av tanken på hur han måste uppfattat sig själv.

Idag ska jag och Petra hitta på nåt kul i höstrugget.


Irri på datorn!

    




Datorn har krånglat massor sedan jag skulle vara vuxen nog att köpa värsting F-secure + uppdatera Explorer och Vista. Nu hänger sig skiten med jämna mellanrum och jag blir IRRI! Jag har ringt in en bekant till mig som är dataexpert - så jag hoppas han kan komma nästa vecka och sanera burken och kontrollera varför programmen inte synkar. Tänk att hemdatorerna är så hitech att man inte ens klarar sig utan en expert!!! De körde ju till månen i en rymdraket med datorkraft som är lika som en mobiltelefons...

Nå väl, nog om detta irri-moment. Jag hoppas att det löser sig snart.

I onsdags hade jag lilla Dallaz på besök (en korsning som väger runt 2 kg!). Han är så söt att man får flimmer. Dallaz blev kompis med Bibi. Det roliga var att Dallaz trodde att Bibi var en hund tror jag... öhh....

Igår var jag och Mikael på föräldrakurs igen. Den handlade om parförhållanden och det var en familjeteraput som höll föreläsningen. Han hade sjuka sexistiska statements - det var typ Elsa Bescow eran i hans sinne. Visst hade han poänger, men för det mesta blev man bara irri (åter igen IRRI!). Ett par som vi är vänner med är också på kursen och de satt också som fågelholkar och undrade vad som hände riktigt. Mikael var tvungen att coola ned våra kompisar efter mötet för de var i chock. Enligt gubben skulle man typ ha tänkt ut redan hurdan förälder man ska bli (öhh... det är ju verkligen normalt). Man skulle även analysera ens partners (det ordet användes mycket den här kvällen) syn på ensom blivande mamma/pappa... öhh... När gubben frågade mig om jag blev arg om inte Mikael läste bebisböcker blev jag bara stum. Öhh... nä.... svarade jag. Varför inte då! Känner du inte att han bryr sig om han inte gör det... öhh... nä... när jag dessutom råkade kläcka ur mig att jag trodde att M hade mer pejl på det där med bebisar än mig och att jag var glad om jag visste vad som var upp o ned på den blev gubben i gasen.

Haha!!!

Ikväll blir det Idol tror jag. Tänkte laga lite grönsaker med dipp. Det är så nice att det äntligen är fredag. Veckan har varit ganska intensiv. Mycket urspårningar på jobbet och mycket kvällsprogram.

Nu ska det softas. Imorgon är det 90-års jubileum med jobbet. Då blir det en galakväll!!! :D

Mikael är på Brändö i helgen och styckar/jagar älg. Han kommer hem på söndag igen.

Mycket på gång

Har haft lite svårt att få tid att skriva på bloggen några dagar nu. Det har varit så mycket på gång. Igår var dock en liten vovvekompis på besök. Ikväll ska jag lägga upp lite bilder på det lilla charmtrollet.

27+1

Gravid i vecka 28

Veckorna går ganska snabbt nu märker jag. Är ganska trött men det beror mest på att jag inte får sova ordentligt på nätterna. Uppe och kissar flera gånger eller är superhungrig så jag bara måste äta. Dessutom är det så mycket höstprogram på TV (IQ noll serier som man bara måste se...). Det tar ut sin rätt till slut. Fjanten är lite lugnare nu (buffar mest, inte så mycket sparksessioner), men när den drar igång är det fullt ös.

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet. Läs mer om prover under graviditeten till vänster under Kontroller under graviditeten.

Insåg igår till min fasa att det var jättelång väntetid på barnvagnar... hmm... hur är det möjligt egentligen. Det är ju som att köpa en bil eller nåt. Har satt Mikael att undersöka hur det hela ligger till och om vi måste börja beställa en vagn eller om vi satsar på nåt begagnat... Det är svårt när man inte alls vet vad man ska ha.


Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 28 eller 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit ganska sällan hittills sker de oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Kanske får ni lyssna på hjärtat genom en ultraljudsförstärkare.


Fikamaraton


Lilla Elly med pappa Jim på fika hos oss :)

Idag har det varit full rulle hemma hos oss. Jag har fikat konstant mellan 13-20! :) Först kom mina föräldrar på besök, sedan kom Alexandra. Jag hann äta lite middag och sedan kom Julia, Jim och lilla Elly. Jag har inte ens hunnit komma ut idag! Kan ni tänka! :)

Det är roligt att ha besök, dagarna går inte så långsamt då. Dessutom har alla så mycket på gång och så mycket skoj att berätta.

Imorgon kommer Mikael hem från jakten. Ska bli skönt att ha honom hemma igen. Jag har planerat och funderat lite på inredning - har en massa idéer som jag måste bolla med honom.

Galna valdårar


En bild från National Geografics artikel om "ekoterrorister" (valfångstbekämpare)

Jag har lite svårt att förstå att Animal Planet faktiskt visar programmet "Whale Warriors" (jag tror det heter så). De bryter ju mot varenda paragraf i internationella sjörätten (nästan i alla fall). Visst, det är inte okej att mörda valar hur som helst, men man får inte utsätta andra för fara genom de aktioner de genomför. Jag har svårt att tro att de som bestämmer om valfångsten verkligen är ombord på valfångstfartygen, jag misstänker att de sitter på ett kontor och röker cigarr (och räknar pengar). Kanske de är dessa personer de borde försöka påverka? Nå ja. Jag vet inte så mycket om bakgrunden, men jag vet desto mer om sjölagen. Att försätta ett fartyg med flit utan manöverförmåga (som att försöka trassla in propellern i en flyttross) mitt i Antarktis är inte riktigt slugt. Det är inte så att fartyget kommer att bli bogserade i hamn på en kvart.  

Här är en länk till NG:s artikel: http://www.nationalgeographic.com/adventure/0605/features/whales.html

Ikväll har Petra varit över och vi åt fajitas och såg på "The Reader". Det var riktigt myso. Filmen var bra men den var lite mysko. Man vet inte vad man ska tycka efter att man sett den. Man vet inte om man ska gilla eller ogilla den.

Mikael hade även jaktlycka igår. Han fick en tolvtaggare (vilket är något riktigt bra haha). Så han är i extas. Hoppas jag får se en bild på älgen - jag lär få se hornen ett liv framöver på väggen i sommarstugan :D

Nej nu!



... hur kan man bli så trött som jag varit idag? Jag var tvungen att vara hemma från jobbet för jag var så trött att det värkte i kroppen. Jag var en sväng förbi MVC för en rutinkontroll och allt såg riktigt bra ut - hade till och med ett rungande hB på 151! :O Ändå är jag så trött. Jag sov från 11:00-15:00 som en stock idag. Bara föll i "koma" poff så där.

Jag har sovit dåligt ganska länge nu, uppe flera gånger per natt och det kan vara svårt att sova med bäckenvärken, men att man skulle bli så här trött trodde jag inte var möjligt. Det jobbigaste är nästan att man tappar humöret som man gör. Man vill inte vara en morrhoppa, men man har liksom ingen ork kvar att hindra morrhoppetenedenserna. Hoppas att Mikael överlever och att tröttheten blir bättre snart.

Fjanten har varit ganska aktiv idag, sparkat så att tröjan har hoppat (till och med Mikael såg det idag). Hjärtfrekvensen var 150 bpm! Så det var fullt ös. Skäckinjagande nog så har jag nu spräkt 10 kg sträcket... undrar var detta kommer sluta... det är ju tre månader kvar ännu! :O

Ikväll är kompisarna sjuka så de kommer inte över och hälsar på. Trist, men jag får bara packa ned mig i soffan med te och titta på "Mammas Pojkar" och "Lyxfällan" :)

Mikael har åkt till Brändö för att jaga älg och kommer hem igen på måndag eller kanske söndag (är lite osäker). Han var så uppåt över jakten, hoppas att det går bra. Han har sett fram emot det länge nu. Kanske han får "guldhorn" i år... hahaha...


Mohähä!

Idag ska jag bara ta det lugnt efter jobbet och bara chilla. Igår var jag så superslut att jag bara låg och morrade i soffan hela kvällen och sov framför TV:n i etapper. Stackars Mikael som måste fixa och dona och jag som bara ligger och sover och inte orkar göra nåt (och morrar....)... man fattar inte att man ska vara så slut när Fjant inte ens är megastor än eller att man har det där horror-illamåendet som man hade i början (då fattar man ju att man blir slut på ett annat sätt än nu när man ändå kan äta och sova några timmar i sträck i gången i alla fall)... hmm...  :/

Vi var till BB igår på föräldrakurs. Denna gång var det lite bättre än förra gången, inte alls lika mansdiskriminerande. Vi tittade på avdelningen (för mig är den dock ganska bekant) och fick se alla gadgets som de kunde utsätta en för. Jag tog inte så mycket stress över det hela för jag tror att man har annat fokus när man väl kommer dit... man tänker nog mest på att få ut lill* Fjant, inte på alla gadgets. Hur det sedan går till när Fjant ska ut är en annan sak, det får man ta då. Det enda jag vet är att jag inte vill ha akupunktur eller sterila kvaddlar. Sen får de göra vad de tycker behövs, eller vad jag tycker att de behöver göra. Man vet inget innan man där liksom. :)

Ikväll ska jag fika med Alexandra (och förhoppningsvis kommer lilla vovve-Alma med!!!!). Det ska bli najs att sitta och skvallra lite. Säkert har det hänt massa kul sedan vi sågs sist. :) 

26+0

Gravid i vecka 27


Nu börjar tröttheten sätta i igen. Pustar och stönar för minsta lilla. Låter som en gammal tant när jag böjer mig framåt haha. :) Lill* Fjanten börjar få lite mer krafter, man märker det främst på puffarna mot revbenen. Men hittills går det bra, de är inte så hårda än... men jag antar att det kommer att förändras kommande veckor. :O

Börjar få tillbaka hungern och dessutom börjar det slinka in inslag av illamående igen... hmm...

Känns i alla fall ganska bra att om (gud förbjude) lill* Fjant vill komma ut för tidigt finns en bra chans att h*n klarar sig. Men vi får verkligen hoppas att h*n håller sig i magen ett bra tag till.

Börjar få eksem på benen. Huden är megatorr. Bläk!

Längst ned står det att man även KAN känna sig otymplig och oattraktiv... haha... när man ser bilderna har man svårt att hålla sig för skratt, man ser ju ut som Falo ( i Uti vår hage). Jag verkar ha en "raketmage" som står rakt ut. :D Ser lite koko ut minst sagt. Tänk om man kunde ha samma mage som Demi More på omslaget till "Vanity Fair"... detta är nog så långt från det omslaget man kan komma :D

 
     

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Klåda

Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.


Middag på Park

Ikväll åt vi middag med ett par vänner till oss på Park (för er som inte är från Åland så är det en restaurang och bar här i Mariehamn). Det var riktigt trevligt att komma ut och äta en bit god mat. Vi har (läs: Mikael) har målat i rummet så snart är det klart. Bara lite finputsning på skarvar och sedan på med listerna! :) Det blir riktigt fint om man får säga det själv haha!

Imorgon är det jobb som gäller igen. Hoppas att den här veckan inte blir lika hardcore som förra. Det är ganska mycket action på gång och många är borta (tagit semester). Det blir lite extra att pula med då, dessuotm tål jag inte riktigt stressen som jag brukar. Jag blir lätt trött och har svårt att koncentrera mig. Det börjar även göra ont om jag sitter för länge... men än så länge går det bra att jobba, det bara tar lite mer energi än tidigare. Hoppas att det håller sig så här.

Har börjat titta i kataloger på möbler, känns kul att drömma sig bort lite hur man vill ha det. :) Nu måste man börja budgetera och spara lite extra så man har råd med lite nya möbler.

Renoveringen fortsätter...

         

Idag har vi tagit det riktigt lugnt och sov länge imorse (så skönt att få vila ut och inte stressa!). Nu har vi fortsatt med målningen av rummet och det börjar se riktigt fint ut. Först var vi lite skeptiska över färgen, men i dagsljus blev det mycket finare än på kvällen i lågenergilampans sken haha!!!

Lilla Fjanten har snurrat runt idag och och börjat att sparka mot revbenen när den kommer åt. När man sitter ned kan Fjantis bli lite butter och ge lite kickar att man måste sträcka på ryggen :)

Vi var även förbi EM-möbler för att titta lite på möbler som vi behöver. Vi behöver köpa en ny bokhylla till vårt kontorsrum och ett vitrinskåp till vardagsrummet (så man får in alla fina glas vi fick i bröllopspresent!). Men hu vad dyrt allt är. Vi har en serie som heter "Holmsund" sedan tidigare just från EM-möbler. Det smartaste är just att köpa den serien om det är så att man någongång flyttar så passar allt ihop om man möblerar på ett annat sätt. Vi är även på jakt efter en byrå till hallen som man kan måla om till blanksvart. Tyvärr fick vi inte den byrå jag hittade på Blocket.se... :( Men det får bli en annan. Vi såg en från "Inneboende" (en inredningsbutik i Stockholm), men den var ganska fin i ek så den vill man inte riktigt måla om till svart. Så vi vet inte vad vi ska bestämma oss för. Nå ja. Det är kul att renovera och fixa. :)

Jag lägger upp lite bilder på hur det framskrider i rummet. Bilderna är väl inte direkt uberbra, men till mitt försvar är det INTE lätt att ta en bild på ett tomt rum haha!

Grattis Eva till lilla skruttan!!! Jag blev så glad när jag såg att hon kommit och att allt gick bra!

Renoveringen har börjat :)

Igår började Mikael att renovera ett av rummen i lägenheten. Rummet har skriklila väggar så nu ska de bli i två bruna nyanser. Jag har redan tagit ett "before pic" och jag tar någon bild då och då så lägger jag upp alla på en gång så ser man hur fint det blir (det hoppas man ju!). Det är svårt med färger, man har ingen aning om hur det kommer att se ut innan färgen är på väggen och har torkat (samt att man har fått in möbler i rummet). Mikael slipade trägolvet och målade lister igår. Idag får vi se hur mycket han hinner få undan på dagen. :) Det är spännande att komma hem och se vad han donat med.

Jag hittade en fin byrå på blocket.se igår. Tyvärr var det två som hade ringt före, så jag hoppas att de av någon anledning inte vill ha den. JAG VILL HA DEN! Jag har letat länge efter en sådan byrå, så jag blev extatisk igår när jag såg att den lagts upp... som tur är kan pappa hämta den i helgen om vi får den. Hoppas hoppas hoppas!!!

25+1

Gravid i vecka 26

Tänk vad tiden går snabbt men ändå långsamt. Äntligen är Mikael i alla fall hemma och då blir allt ju så mycket lättare. Foglossningen är lite bättre igen, även om nätterna är ganska jobbiga emellanåt. Det är värst under natten och när man stiger upp på morgonen. Bara man kommer igång så blir det lite bättre!

Har inte samma vrålhunger mer heller, tror ibland att jag äter lite för lite. Jag äter som jag gjorde innan Fjanten kom. På vårdguiden.se står det att man ska äta två mål mer per dag än jag gör... eller så äter man fast man inte märker det eller nåt haha. Man vet aldrig nu för tiden. Mjölk är dock popis och jag kan lätt dricka en liter om dagen - det är bara så gott. Inte bara gott föresten - man bara MÅSTE ha det :D (men det är väl bättre än att vilja ha chips och ostbågar antar jag). Jag lägger upp en ny bild på magen ikväll! :D


     


Överdrivet läckra bilder av mig... öhh... sanningen svider....



Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.

Karpaltunnelsyndrom

Det kan uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd. Läs mer om detta genom att klicka på länken till höger.

Tvillingar

Nästan alla besvär som man har under en graviditet, det vill säga illamående, trötthet, ryggont och svullna händer och fötter får tvillinggravida känna av lite mer. Det är ju inte så konstigt. Därför är det viktigt att du tänker extra noga på att vila och kanske ändrar dina vanor för att följa dina behov.

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan och för barnet. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller simma. Undvik sporter med risk för slag eller knuffar.


Höstsöndag


Pippikojan börjar ge upp...


Höst i Tullarns äng


Om inte morsan och farsan kommit till stan idag skulle jag säkert bott i soffan under filten hela dagen. Vilken tur att de fick mig på fötter :) Jag fikade med dem på stan. Skönt att komma ut ur lägenheten lite, även fast det ju inte händer särskilt mycket på stan heller. Mariehamn verkar ha trätt in i den stora trädan nu när turisterna har flytt fältet. Jag fick faktiskt energi nu på kvällen att ta en promenad för att få lite luft. Skönt att komma ut, man blir lite piggare då. Tänkte ta en spakväll idag med fotbad framför tv:n.

I lördags var jag ute och fotade hösten här i Mariehamn. Till och med fåglarna på "Lilla Holmen" har höstrugg. Deras koja håller på att falla sönder... :)

Imorgon kommer Mikael hem. Ska bli så skönt att få hem honom igen. Längtar längtar...

Ska på massage imorgon med, det ska bli så skönt att få slappna av och få ryggen utknådad.


Äntligen fredag!!!

    

Ohh vad nice med fredag. Nu kan man lata sig för fulla muggar och bara göra allt i sin egen takt :D Har varit ganska mosig hela dagen på jobbet idag, har svårt att få upp farten. Puttrar liksom på som i en egen bubbla. Vad otroligt superbra det skulle vara om man fick sova en stund efter lunch, då blir jag så trött - men det går ju inte tyvärr. Börjar känna mig totalt som ett airhead. Inget fastnar och jag glömmer allt, och inget går fort... allt går som att ro i tjära.... frustrerande. Men jag antar att det hör till.

Jag lyckades ta två bilder på mina nålar idag på akupunkturen. Hehe... snacka om att man snart är akupunktur-guru (när man klarar att ta bilder i smyg + ha nålar i sig). Nu blev man ju inte värst snyggo på bilderna (inte den charmigaste vinkeln men vem bryr sig). Barnmorskan lyckades picka rakt på värsta nerven i höger hand idag. Den spratt till och det isade i hela armen. Sedan har det gjort ont mitt i handen efter det, men hon sa att det inte var någon fara. Jag har inte haft blodsförlust denna gång, vilket var skönt. Blödde inget trots att nålarna i öronen satt "fast". Barnmorskan var tvungen att picka lös dem... huga....

Nu är jag vrålhungrig. Ska laga kyckling och ungspotatis. Ikväll blir det kanske en liten promenad i pensionärstakt för att få lite luft.


Öhhh....


Min kompis Petra och jag vet ALLTID bäst! (även när vi har fel) :D


Ikväll var jag på första delen av föräldraförberedande kursen och jag som alltid har lite allergi mot "masspsykosmöten" tänkte att jag skulle lägga dessa tankar till sidan och gå dit med öppet sinne. Men igen blev jag lite besviken (som kursen vi hade i fysioterapi för oss med fogis). Barnmorskan babblade på längst fram i rummet om hur tafatta karlarna är och hur man måste förklara minsta lilla för dem för att de ska förstå. Men ändå var de viktigast av allt, hur nu det kan gå ihop. En massa fördomar (i min mening) om hur killar är och tänker. Man skulle visst ha någon inre rädsla att mannen inte skulle förstå vad man går igenom (och det kan man väl aldrig begära av någon att förstå - inte vet jag ju det heller innan jag är mitt i det... hur vet tanterna hur det ska vara innan undrar jag stillsamt). Sådan oro är helt totalt främmande för mig. Jag litar mer på Mikael än jag litar på de där barntanterna. Jag vet att han vill mitt och lilla bebins bästa oberoende. Barntanterna kan ju ha en lika piss dag på jobbet som jag kan ha ibland (skrämmande tanke) - men skulle det gälla Mikael skulle jag nog fasiken ge allt trots katastrofal dagsform. Den röda tråden var i alla fall hur man skulle hantera oron över hur mannen skulle bete sig när bebin kommer. Den oron kan i alla fall jag avskriva direkt. Jag oroar mig mer för deras val och deras bedömningar än hans. Basta.

De berättade även en massa om förlossningens olika skeden, ungefär som när man gick på biologi i skolan. Men här var det lite mer "bannor" - man skulle lyssna helt på vad barnmorksan sa och man skulle krysta och slappna av enligt några modeller som de hade. Jag kan redan nu säga att jag kommer vara deras mardröm. Jag tänker inte köra på några modeller utan bara lyssna på vad kroppen säger. Jag litar återigen mer på den än deras krysttaktiker. Kanske det straffar sig, vad vet jag, jag har aldrig fött ett barn innan. Men jag tänker inte heller gå och oroa mig för att jag inte "kan" deras förlossningsscheman utantill. Jag känner liksom på mig att jag inte kommer att tänka på dessa ändå när det gäller på riktigt.

Vi såg avslutningsvis en förlossningsfilm. Den var väl helt ok egentligen, men den framkallade ångest hos två stycken i gruppen som var tvungna att springa ut. Så jag vet inte heller vad den egentligen gjorde för nytta. Men jag är ganska dömande av mig och vill gärna göra saker på mitt sätt, så jag antar att jag kanske inte är rätt person för dessa sammanträden.

Kanske jag borde behandla min oro för barnmorskorna istället :D undrar om de har någon dvd med detta problem haha (oj vad elakt det där lät!)

En kul sak var dock att jag träffade en av Mikaels jobbkompisars fru som ska få sin bebis i december. Hennes man är också borta som Mikael så det var lite kul att prata med henne. Hon var också hysterisk ibland när hennes man inte var hemma - skönt att man inte är den enda liksom :D

Jag ska gå på alla kurstillfällena men jag hoppas att det känns lite mer intressant framöver. Jag gillar inte att de är så nedlåtande på något vis om killarna. De är det så klart inte rakt ut, men det syftas en hel del.

Resultatet från sockerbelastningen igår var superbra. Jag hade nästan för hög sockerförbränning... alltså typ inverterad diabetes. Därav hade jag mått så b under testet. Sockerfallet blev liksom väldans kraftigt på mig. Barnmorskan frågade hur jag hade mått... och jag kunde ju bara bekräfta det som hon misstänkt - att jag mått ganska piss. Men den braiga är ju att jag inte hade nån diabetes. Det är ju huvudsaken.

Ikväll kommer Petra över på den obligatoriska Lyxfällankvällen. Jag har laddat med kakor och te!


Här har dörrskylten vi beställt - äntligen vet folk vilken dörr de ska
plinga på!

RSS 2.0